به گزارش سلام لردگان به نقل از سايت بصيرت
مخالفت جهاني با آمريکا و رژيم صهيونيستي!
دو روز پيش مجمع عمومي سازمان ملل متحد در اقدامي تقريباً بيسابقه، قطعنامهاي را با اکثر قاطع عليه فعاليتهاي هستهاي رژيم صهيونيستي به تصويب رساند و از رژيم صهيونيستي خواست هر چه زودتر اجازه بازرسي از برنامههاي هستهاياش را بدهد. اين قعطنامه همچنين حمايت خود را از برگزاري کنفرانس خاورميانه عاري از سلاح هستهاي- که قرار بود در اواخر آذرماه در «هلسينکي» فنلاند برگزار شود و آمريکا به بهانه واهي و در حمايت از رژيم غاصب صهيونيستي آن را لغو کرد- اعلام کرده است. اهميت اين قطعنامه که ميتواند در فرار رژيم صهيونيستي از قوانين بينالمللي و بيتوجهي به خواست جهاني نقطه عطف محسوب شود، در نگاه تاريخي به موضوع آشکار ميشود.
در سال 1995 در جريان کنفرانس معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهاي (انپيتي)، پيشنهادي از سوي کشورهاي منطقه خاورميانه براي ايجاد يک منطقه عاري از سلاحهاي هستهاي ارائه شد، که به سبب مخالفت رژيم صهيونيستي هيچگاه عملي نشد. دو سال پيش نيز 189 کشور عضو اين معاهده، درخواست برگزاري کنفرانسي را در اين باره در سال 2012 مطرح کردند که باز هم آمريکاييها مانع آن شدند، تا اينکه در پي لغو اين نشست به وسيله آمريکاييها، مجمع عمومي قطعنامه فوق را صادر کرد. از نکات قابل توجه قطعنامه فوق اين است که با174 رأي موافق در برابر شش رأي مخالف رژيم صهيونيستي، آمريکا، کانادا، جزاير مارشال، ميکرونزي و پالائو و شش رأي ممتنع به تصويب رسيد و اين در حالي بود که آمريکا تمام توان خود را براي جلوگيري از صدور اين قطعنامه به کار گرفت. ناکامي آمريکا گوياي اين حقيقت مهم است که جامعه جهاني نگاهش با نگاه استکبار کاملاً تفاوت دارد و به حقايق دنيا هم واقف است و در هر مسئلهاي که آمريکا به زور براي خودش امتياز قانوني ايجاد نکرده باشد، نظرش با آمريکا و به طبع با زايده غيرقانونياش يعني رژيم صهيونيستي مخالف است. اتفاق فوق يکي از معتبرترين معيارها براي سنجش موقعيت آمريکا در بين دولتها است. رأي مثبت دادن برخي کشورهاي اروپايي هم به اين قطعنامه بيش از آنکه بيانگر مخالفت آنها با فعاليتهاي هستهاي غيرقانوني رژيم صهيونيستي باشد ناشي از رسوايي گريزي آنها است زيرا ميدانستند اين قطعنامه رأي ميآورد و اگر به آنها رأي مثبت ندهند، رسوا ميشوند، از اين رو به آن رأي مثت دادند.
گسترش شهرکسازي نتيجه خشم از رأي به کشور فلسطين
گروه ترجمه- خبرگزاري رويترز 4 دسامبر 2012 (14 آذر) در مقالهاي به انتقاد از تصميم نتانياهو براي افزايش شهرکسازي در اراضي اشغالي پرداخت و نوشت: اسرائيل[رژيم صهيونيستي] به دليل تصميم نتانياهو براي گسترش شهرکسازي پس از شناسايي دوفاکتوي کشور فلسطين در سازمان ملل، با انتقادات هماهنگ اروپا روبهرو شد. بريتانيا، فرانسه و سوئد سفراي اسرائيل در کشورهاي خود را فراخواندند تا مخالفت شديد خود را با ساخت بيش از سه هزار خانه در کرانه باختري اشغالي و اورشليم(قدس) شرقي اعلام کنند. آلمان نزديکترين متحد اسرائيل، مصرانه از اين کشور خواست گسترش شهرکسازي را متوقف کند و روسيه نيز اعلام کرد: اقدامات اسرائيل را با نگراني جدي مينگرد. اسرائيل روز بعد از اعلام تبديل فلسطين از وضعيت «موجوديت ناظر» به «کشور غيرعضو» در مجمع عمومي سازمان ملل اعلام کرد که شهرکسازي را گسترش خواهد داد.
در ادامه مقاله آمده است: اين پروژهها در سرزمينهاي اشغالي جنگ 1967 ساخته ميشوند و فلسطينيها نيز براي تشکيل کشور فلسطيني در آينده به دنبال الحاق اين مناطق به خاک خود هستند. اينگونه اقدامات اسرائيل به طور مداوم با محکوميت موقتي جامعه بينالملل رو به رو بوده است؛ اما در اقدامي جدي نتانتايو با وجود اينکه از نگراني فلسطينيها و ساير کشورها آگاهي دارد، دستور داد براي ساخت هزاران واحد مسکوني «کارهاي منطقهيابي و طرحريزي» در مناطقي از جمله منطقه اورشليم (قدس) شرقي صورت گيرد. اين اقدام اسرائيل با وجود مخالفت آمريکا (متحد مهم اسرائيل) انجام گرفت و ميتواند کرانه باختري را دو تکه کند، دست فلسطينيها از اورشليم (قدس) را کوتاه کند و از اميدهاي آنها براي تشکيل کشوري يکپارچه ميکاهد. بانکيمون، دبيرکل سازمان ملل اظهار داشت: «طرح شهرکسازي ميتواند ضربهاي مرگبار به راهحل دوکشوري کشمکش اسرائيل-فلسطين باشد.» بريتانيا به طور شفاف اعلام کرد که از اقدام تلافيجويانه شديد اسرائيل عليه رأي سازمان ملل حمايت نخواهند کرد. فلسطينيها پس از شکست گفتوگوهاي صلح در سال 2010 بر سر شهرکسازي به دنبال کسب اين رأي سازمان ملل بودند.
در پايان مقاله آمده است: سخنگوي وزارت خارجه انگلستان اظهار داشت: «ما تصميم اخير اسرائيل براي ساخت سه هزار واحد مسکوني جديد را بررسي ميکنيم... ما از دولت اسرائيل خواستهايم که تصميم خود را مورد بازنگري قرار دهد.» اما سخنگوي نخستوزيري بريتانيا به موضوع فراخواندن سفير بريتانيا در تلآويو نپرداخت و گفت: «ما در اين مرحله پيشنهاد اقدام بيشتر را مطرح نميکنيم... ما به گفتوگوهاي خود با دولت اسرائيل و سايرين ادامه ميدهيم.» فرانسه نگرانيها جدي خود را براي سفير اسرائيل مطرح کرد و به او يادآور شد که شهرکسازي در اراضي اشغالي غيرقانوني بوده و مانعي براي احياي گفتوگوهاي صلح با فلسطينيها به شمار ميرود. وزير اقتصاد اسرائيل گفت که اسرائيل نميتواند نسبت به اقدام يکجانبه فلسطينيها در سازمان ملل بيتفاوت باقي بماند. سخنگوي جنبش اسلامگراي حماس گفت که طرحهاي شهرکسازي «توهين به جامعه بينالملل است که بايد مسئوليت نقض قوانين و حملات اسرائيل عليه فلسطينيها را متحمل شود.»
اخبار و تحليلها: مخالفت کشورهاي غربي با اقدامات رژيم صهيونيستي که با تمام موازين بينالمللي مخالف است، معمولاً شروع پرهيجان و محدودي دارد و خيلي سريع فروکش ميکند و در نتيجه اين رژيم صهيونيستي است که برنده چنين کشمکش کمشدتي ميشود و در نهايت با خيال آسوده به تخلفش که نتيجه آن غصب حقوق فلسطينيها است ادامه ميدهد. تجربه نشان داده صهيونيستها زماني خاضع و تسليم ميشوند که قدرت خشمگين و ويرانگري را بالاي سرشان ببينند و نتوانند با آن مقابله کنند. تسليم آنها در جنگ 8 روزه غزه آخرين نمونه اين تجربه موفق است.
فقر و بيکاري در ثروتمندترين کشور عرب!
خبرنگار «واشنگتن پست» از رياض گزارش داد؛ هم اکنون ميليونها نفر از مردم عربستان زير خط فقر زندگي کرده و به حاشيهنشيني در اين کشور ميپردازند. تعداد فقراي اين کشور با افزايش روزافزون از شش ميليون در سال 1970 به 28 ميليون در حال حاضر تبديل شده است. خبرنگار واشنگتنپست با بيان اينکه مقامات عربستاني از آمار افراد زير خط فقر طفره ميروند، ميزان دستمزد دو تا چهار ميليون نفر از مردم اين کشور را کمتر از 530 دلار قلمداد ميکند. اين روزنامه «ميزان» درآمد روزانه اين تعداد از مردم عربستان را تنها 17 دلار ميداند. اين گزارشگر همچنين به روند رو به رشد بيکاري در عربستان هم پرداخته و يک سوم از ميزان آن را افراد زير 30 سال ميداند. روزنامه واشنگتنپست آمريکا، در پايان گزارش خود با عجيب خواندن آمارهاي کنوني پيرامون ميزان فقر و بيکاري در عربستان، کشوري را که از صنعت نفت خود ساليانه 300 ميليارد دلار به دست ميآورد و با اين حجم از چالشها روبهرو است، سرزنش ميکند. لازم به ذکر است؛ که بر اساس آخرين گزارش مجله «فوربز» داراييهاي ملک عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه عربستان، به 18 ميليارد دلار ميرسد و وي سومين پادشاه ثروتمند پس از پادشاهان تايلند و برونئي است.
تبعات آزاردهنده نشست پراگ براي ضدانقلابيون!
با توجه به اين که چند هفته از نشست ضدانقلاب در پراگ ميگذرد ولي هنوز آثار و تبعات اين نشست دست از سر برگزارکنندگان آن برنميدارد. يکي از آخرين موضعگيريها در رد اين نشست بيانيه گروهکي موسوم به «جبهه ملل براي حق تعيين سرنوشت» است. اين گروهک که از چند گروهک تجزيهطلب از قبيل: «جبهه دموکراتيک مردمي اهواز»، «جنبش آزاديبخش بلوچستان»، «حزب آزادگان اهواز»، «گروهک استقلال آذربايجان جنوبي»، «اتحاد ملى تركمنستان جنوبى» و... تشکيل شده است؛ در بيانيه خود خطاب به برگزارکنندگان و شرکتکنندگان کنفرانس پراگ اين طور آورده است که: «ورشکستگان سياسي و راندهشدگان، با سماجت تمام سعي ميکنند که جنازه مرده اپوزيسيون ايران را با نفس مصنوعي، حداقل به محافل سياسي بينالمللي زنده نشان دهند. چرا که در بين مردم ايران عنصري مرده، بيجان، بيخاصيت و بدون پايگاه بوده و تنها اميدشان فريب مجامع بينالمللي و کسب حمايت آن ميباشد.» اين گروهک در بخش ديگري از بيانيه خود اين طور ادامه ميدهد: «ناگفته نماند که اين نشست نيز به مانند نشستهاي قبلي شکستخورده است.»
اخبار کوتاه
*شوراي فرهنگي نهاد رياستجمهوري در حال برنامهريزي براي برگزاري سلسله کنگرههاي بزرگداشت شهداي ديپلمات و عرصه فرهنگي است؛ اما گفته ميشود که اين کنگرهها، بهانهاي براي برخي چهرههاي حلقه انحرافي براي اظهارنظرهاي جنجالي در عرصه ديپلماسي است. بر اساس اين گزارش، اولين کنگره بزرگداشت شهداي ديپلمات بهزودي در بوشهر به مناسبت بزرگداشت شهيد «گنجي» مسئول اسبق نمايندگي فرهنگي ايران در لاهور پاکستان که توسط تروريستها به شهادت رسيده است، برگزار ميشود.
*صندوق بينالمللي پول بر اساس برآورد خود از ميزان توليد ناخالص داخلي کشورهاي اسلامي در سال 2012 ايران را سومين قدرت اقتصادي جهان اسلام در اين سال معرفي کرد. اندونزي با توليد ناخالص داخلي 211/1 تريليون دلاري در رتبه نخست و ترکيه با 125/1 تريليون دلار در رتبه دوم بزرگترين اقتصادهاي جهان اسلام قرار گرفتهاند. عربستان نيز با توليد ناخالص داخلي 740 ميليارد دلاري در رتبه چهارم و مصر با 537 ميليارد دلار در رتبه پنجم قرار گرفتهاند.
*«سهراب رزاقي» مديرکل اسبق وزرات کشو در دولت خاتمي که پس از فتنه ?? به کشور هلند گريخته است تلاشهاي تازهاي براي برقراري ارتباط با تعدادي از گروههاي داخلي آغاز کرده است.
بر اساس اطلاعات دقيق، در ديدار محرمانه رزاقي با چند نفر از اعضاي سرويس موساد، برنامهاي ويژه به وي ابلاغ شده که در آن وي و همکارانش در پوشش کمک به سازمانهاي غيردولتي و خيرخواهانه درون ايران، مبالغ هنگفتي در اختيار اين گروهها قرار داده تا آنها در پوشش اهداف اجتماعي، زمينهسازي بروز آشوب و بحران تا زمان انتخابات رياست جمهوري آينده در کشور را فراهم کنند.
*منابع آگاه به شبكه «المنار» لبنان گفتند دولت آمريكا از چند هفته پيش نشستهايي محرمانه با طرفهاي حامي تروريستها در سوريه از جمله تركيه، عربستان و قطر با هدف سازماندهي اقدامات تروريستي و جنايتكارانه در سوريه برگزار كرده است و به اين طرفها دستورات آشكاري درباره اهدافي كه همزمان با اجراي عمليات جنايتكارانه در شهرهاي سوريه در چارچوب «كشتار كوركورانه» بايد اجرا شود، صادر كرده است. آمريكا از وضعيت آشفته و ناهماهنگي كه بر گروههاي جنايتكارانه در سوريه حاكم است و تشديد درگيري ميان تروريستها در سوريه، ناخرسند است.